Najviše novca za akcije GD Crvenog križa Gospić

Grad Gospić donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava iz svojega proračuna namijenjenih organizacijama civilnog društva poput hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, za sportsko-rekreativne aktivnosti, kulturu, zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, turizam, zaštitu okoliša i održivi razvoj, kao i tehničku kulturu.
Za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata izdvojit će se 54 100 kuna za financiranje četiriju udruga. U području sportsko-rekreativnih aktivnosti namijenjena su sredstva u iznosu od 92 100 kuna koja će se izdvojiti za rad sedam klubova. Za potrebe kulture će biti raspodijeljene 132 215,89 kuna za sedam sadržaja i korisnika. U području turizma, zaštite okoliša i održivog razvoja namijenjeno je 29 998,80 kuna za tri sadržaja. U području zdravstvene zaštite i socijalne skrbi 221 938 kuna za osam projekata i akcija. Financijska sredstva u području aktivnosti djece i mladih iznose 31 960 za četiri projekta. U području tehničke kulture izdvojit će se 9 480 kuna namijenjenih za jedan program.
Najviše sredstava odobreno je za aktivnosti GD Crvenog križa Gospić kojemu će se za brojne projekte i akcije izdvojiti 132 tisuće kuna. Među udrugama, društvima i klubovima najviše novca iz gradskog proračuna dobit će HKUD „Lika“ iz Ličkog Osika kojemu je odobreno 26 500 kuna.

G.G./L. O.

Nastavak ispod oglasa