Naklon poginulim riječkim dragovoljcima u Bilaju

U Bilaju je prije točno 30 godina poginulo šest riječkih dragovoljaca. Poginuli su tada dragovoljci iz 29. satnije 118. brigade HV-a Boris Antolos, Žarko Fatičić, Enes Handžar, Ive Stipanović, Mladen Šebalj i Elio Vlah.

Na spomen obilježju na mjestu njihove pogibije komemoraciju je kao i svake godine  organizirala Udruga dragovoljaca domovinskog rata grada Rijeke, uz dragovoljce Bilaja i Gospića. 

Nastavak ispod oglasa

Vijenac na spomen-obilježje zajednički su položili   predsjednik UDDR-a Rijeka Mile Biondić i župan ličko-senjski Ernest Petry. Poginulima su se također poklonili članovi obitelji, suborci,  predstavnici braniteljskih udruga, kao i mještani Bilaja. Riječi molitve predvodio je bilajski župnik vlč. Herbert Berisha.

Nakon toga su zapaljene svijeće kod zajedničkog križa u Mjesnom groblju Bilaj ispod uklesanih imena ubijenih žitelja Bilaja tijekom II. svjetskog rata i poraća. Sudionici komemoracije pomolili su se danas i na grobu Jose Mraovića-ličkog Tuđmana, organizatora obrane Bilaja u Domovinskom ratu. Sveta misa za sve poginule služena je u crkvi Svetog Jakova.

L.O.