Nakon 100 dana vladavine Starčević shvatio da ništa ne može bez Vlade RH. Gdje je nestala bahata retorika i napadi na premijera?

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević se u povodu prvih sto dana vlasti ekskluzivno oglasio preko svoga “bloga”.

U članku koji vrvi sa toliko samohvale da je normalnoj osobi neugodni čitati, gradonačelnik K.S. sebe prikazuje Mesijom i izbaviteljem izrugujući se radu cjelokupne Gradske uprave. 

Starčević, naravno nigdje ne iznosi svoje postupke i potpunu blokadu sustava koju je izazvao, nemogućnost izdavanja građevinskih dozvola gotovo već puna dva mjeseca i sl. čime je Gospić postao grad slučaj.

Nova vlast nespremna za rad i bez konkretnog programa izabrala je od početka taktiku blaćenja pa se cijeli tekst “prvih sto dana” (ne)rada pretvorio u prebacivanje krivnje na druge. Starčevićev najveći doseg je samohvala obustavom svih radova, raskidanjem ugovora i razvojnih programa,  čime se Grad nalazi pred brojnim milijunskim tužbama koje će kad tad doći na naplatu.

Grad Gospić je u kratkom vremenu postao grad bez većih gradilišta i značajnijih društvenih događanja. Napomenimo samo fijasko koji je doživjelo obilježavanje Dana grada. Starčevićevi poslušnici, točnije vijećnik Nekić otišao je najdalje, kada je tražio da se ukine popularni Grocks, a da se onima koji ga slušaju plati karta da odu na koncert negdje drugdje.

“Dug” grada je odjednom narastao na sedamnaest milijuna kuna. U novim izjavama gradonačelnika nas ne bi iznenadilo da ponovni iz glave lupi neku cifru o novom stanju gradske blagajne. Bilanca i stvarni dug (po papirima-slika) je daleko manji.

U Starčevićevom intervjuu zapinje za oko izjava da Grad ne može puno bez Vlade RH i resornih ministarstava. Te riječi dolaze iz usta čovjeka koji je konstantno napadao istu tu Vladu, da bi najednom u svojoj nemoći da nešto učini zazivao pomoć. Ako bi se gradonačelnik odrekao gledanja u prošlost, partizana i ustaša,  možda bi njegove riječi imale smisla.

[totalpoll id=”97652″]

L.O.