Nakon punih dvanaest godina u senjsko Pučko otvoreno učilište M. C. Nehajev vraća se Kino. Senjani i mještani okolnih mjesta od ponedjeljka 23. prosinca ponovno će imati priliku gledati filmove na velikom ekranu i to uz nove tehnologije. 

Digitalizacijom kina nabavljena je najmodernija oprema kojom su se uspostavili usklađeni tehnički standardi i postigla bolja kvaliteta i slike i zvuka, a filmovi će se gotovo istovremeno emitirati kada i u velikim kinima u Zagrebu i drugim većim sredinama.   

Projekt je ovo vrijedan 305 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo kulture RH sufinanciralo iznos od 250 tisuća kuna, dok je preostali iznos podmirio Grad Senj.

Ovo je značajna investicija za Grad Senj, koja će obogatiti kulturni i društveni život u gradu, a koja će biti na zadovoljstvo svih građana, pogotovo svih filmofila.

Otvorenje kina predviđeno je u 16,00 sati, a prikazivati će se projekcija Animiranog filma „ Frozen II ( Snježno kraljevstvo II)“. Druga projekcija će biti u 19,00 sati, a obje projekcije su besplatne za sve posjetitelje. 

L.O.