Prije gotovo mjesec dana Gospićem je neugodno odjeknula vijest po kojoj je nakon uvreda i provokacija od strane liječnika na Odjelu radiologije, jedan hrvatski branitelj šamaro toga liječnika. Slučaj je odmah preuzela policija, branitelj je kažnjen novčanom kaznom, ali se na ovome svakako neće stati. Pojasnila nam je to ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić.

-Radiolog je još uvijek na bolovanju, a slučajem se sada bavi Hrvatska liječnička komora koja je preuzela ovaj predmet. O svemu je upoznat i DORH u Gospiću tako da je Opća bolnica Gospić na vrijeme poduzela sve obvezujuće, zakonom predviđene korake, rekla nam je kratko ravnateljica bolnice dr. Sandra Čubelić.

Do sukoba je navodno došlo kada se hrvatski branitelj čekajući red na Odjelu radiologije požalio na bolove jer je inače znatno narušenog zdravlja. Netko od nazočnih pacijenata ove je podatke prenio dežurnom radiologu koji je s dosta bijesa reagirao riječima:“E, kada si branitelj sada ćeš na red doći zadnji“!

Na to su pale još neke teške riječi, nakon čega je usjijedio manji fizički incident. Dežurni liječnik je pri tome samo lakše ozlijeđen. Čini se kako mu je pri tome bio više ozlijeđen ponos pa se i danas nalazi na bolovanju. Ovaj je liječnik i ranije bio vinovnik nekoliko incidenata kada je preko svojega statusa na društvenim mrežama objavljivao neprimjerene sadržaje.

L. O.