Mjestimične će kiše biti ujutro i prijepodne u Slavoniji i Baranji, u početku još i ponekog pljuska praćenog grmljavinom. Naoblaka će se zatim postupno smanjivati i poslijepodne će u većini predjela biti sunčanih razdoblja. Puhat će slab i umjere, u noći ponegdje još i jak sjeverni i sjeverozapadni tevjetar. Bit će svježije, uz najvišu temperaturu između 24 i 26 stupnjeva.

U središnjim predjelima jutro oblačno, ponegdje s kišom, zatim promjenjiva naoblaka, ali i dulja sunčana razdoblja. Puhat će slab i umjeren sjevereni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura od 15 do 19, a dnevna između 25 i 27, javlja HRT.

Nakon mjestimice izraženijih pljuskova u noći te malo kiše još ujutro u gorju, danju će prevladavati suho vrijeme. Na moru pretežno sunčano, a u Gorskom kotaru i Lici, uz postupno razvedravanje, sunca će biti više poslijepodne. Bura će biti jaka, na udare olujna, podno Velebita mjestimice i orkanska, no tijekom dana će slabjeti. Temperatura u padu.

Na dijelu srednjeg Jadrana u noći mjestimice može biti nevera, no danju će posvuda prevladavati sunčano vrijeme. Puhat će umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, koja će sredinom dana oslabjeti. Vrućina će malo popustiti u sjevernoj Dalmaciji i dijelu unutrašnjosti.

Na jugu sutra sunčano uz mjestimice slabu i umjerenu buru, na otvorenome moru sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu sredinom dana zapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene, zadržat će se vruće, mjestimice i vrlo vruće.

Idućih dana na moru pretežno sunčano vrijeme, a povremene umjerene naoblake bit će na sjeveru, gdje se nestabilnosti ponovno očekuju potkraj četvrtka. Bura će do utorka oslabjeti, a zatim će uglavnom puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. U srijedu i četvrtak ponovno u većini krajeva dnevna temperatura iznad 35.

Na kopnu također pretežno ili djelomice sunčano, u srijedu i četvrtak uz lokalne nestabilnosti. Bit će ponovno sve toplije pa će u srijedu i četvrtak u većem dijelu zemlje biti i vrlo vruće, uz mogućnost novih temperaturnih rekorda.

L.O./HRT/DHMZ