DHMZ početkom novoga tjedna najavljuje znatniju promjenu vremena s češćom i većinom obilnijom kišom; umjerenim, mjestimice i jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, na Jadranu još jačom, na udare gdjegod i olujnom burom i tramontanom, te padom temperature na vrijednosti uglavnom oko prosječnih za sredinu ožujka, gdjekad i nižim. Tijekom ponedjeljka snijeg je u gorju gotovo siguran, posebice Gorskoga kotara i Like, kasnije i Dalmacije, a ponegdje će vjerojatno padati i u nižim predjelima. Moguć je i tijekom još hladnije sredine sljedećega tjedna, a prema njegovom kraju ponovno toplije, mjestimice možda čak i kao ovoga vikenda, javlja HRT.

Vrlo je velika vjerojatnost pojave snijega mjestimice i u nizinama, osobito unutrašnjosti Dalmacije – ponajviše na području Sinja i još vjerojatnije – Imotskoga, kao i u Konavlima, a uz buru su pahulje moguće čak ponegdje i uz more, osobito od ponedjeljka navečer do utorka ujutro.

U utorak većinom suho, vjetrovito i hladnije!

Utorak će biti vjetrovit, ponegdje uz jak sjeverni vjetar i s olujnim udarima. U srijedu će vjetar oslabjeti, no slijedi novo naoblačenje i kiša, ponajprije u gorju i snijeg. Prema vikendu uglavnom suho i uz jugozapadnjak malo toplije.

I na Jadranu od petka više sunčanog vremena i porast temperature, a do tada promjenljivo. Olujni, moguće i orkanski udari bure u utorak će biti češći u Dalmaciji. Na jugu zemlje u noći još kiša, u zaobalju i susnježica i snijeg, a zatim posvuda sunčanije i suho – ali nakratko. S jugom dolazi novo naoblačenje već u drugom dijelu srijede, pa ponegdje opet može biti pljuskova i grmljavine.

L.O./DHMZ