Nakon maglovitog jutra, očekuje nas sunčan dan!

Pixabay

Ponedjeljak će u većini unutrašnjosti početi maglom i niskim oblacima, a poslijepodne će biti i sunčanog vremena. Na Jadranu oblačnije na sjeveru, a i dalje sunčanije u Dalmaciji. U utorak ponegdje može pasti malo kiše, a još nestabilnije će biti u drugom dijelu tjedna, i pritom još u četvrtak relativno toplo, zatim hladnije, javlja HRT.

U ponedjeljak ujutro u istočnoj će Hrvatskoj biti magle i niskih oblaka koji bi se sredinom dana i poslijepodne trebali raskidati pa će biti sunčanih razdoblja, ponegdje i dugotrajnijih. Uz slab vjetar, samo mjestimice u Podravini poslijepodne umjeren jugozapadni, jutarnja će temperatura zraka biti od 0 do 2 °C, najviša poslijepodnevna uglavnom između 9 i 13 °C.

Podjednake će vrijednosti biti i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također ujutro biti magle i niskih oblaka, poslijepodne sunčanih razdoblja. Pritom će mjestimice zapuhati umjeren jugozapadnjak, kojega će biti i u gorskoj Hrvatskoj. Ujutro po kotlinama mjestimična magla, a danju barem djelomice sunčano. Na sjevernom Jadranu oblaka će biti više, mjestimice i magle, uz slab, ponegdje umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Podjednaki vremenski uvjeti bit će i na srednjem Jadranu, gdje će more biti mirno ili malo valovito. Dan će proteći uz malu i umjerenu naoblaku, a mjestimice i maglu, poglavito prema otvorenom moru. Jutarnje ujutro, uz opet negativnu temperaturu, može biti i u unutrašnjosti Dalmacije.

Niski će se oblaci pojaviti i na otvorenome moru juga Hrvatske. Uz obalu pak većinom sunčano, uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a najviša dnevna temperatura od 13 do 16 °C.

U utorak i u srijedu na kopnu će povremeno biti umjerenog jugozapadnog vjetra, koji će u četvrtak nerijetko biti jak. Pritom u utorak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje i dugotrajnim. U srijedu porast naoblake, uz kišu uglavnom u gorju, a u četvrtak će se ona do kraja dana proširiti na cijelu unutrašnjosti. U petak hladnije uz povećanje vjerojatosti za snjeg, osobitou gorju.

Na Jadranu u utorak još niski oblaci i magla, uz sjeverozapadni i zapadni vjetar. Malo je kiše moguće na sjevernom dijelu. U srijedu na sjeveru oblačno, mjestimice s kišom, a prema jugu manje oblaka i toplije. Vjetar će postupno okrenuti na jugozapadni potom i na jugo, koje će u četvrtak jačati. Pritom u četvrtak i petak promjenljivo i pretežno oblačno,povremeno s kišom, uz okretanje vjetra na buru i sjeverni vjetar, te pad temperature.

DHMZ/L.O.