Nakon pola stoljeća rada, renovirana gospićka ljekarna

0

U nazočnosti predstavnika Doma zdravlja Gospić danas je župan Ličko-senjske županije Ernest Petry svečano otvorio preuređenu ljekarnu. Ovo je jedan od projekata u području zdravstva u koji se Ličko-senjska županija aktivno uključila te za njegovu provedbu osigurala vlastita sredstva u Proračunu za 2021. godinu. Osim predstavnika Doma zdravlja, na svečanosti su nazočili zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić i ostali županovi najbliži suradnici.

Prilikom otvafanja renovirane ljekarne ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jašketić pojasnila je kako je ova ljekarna do nedavno sadržavala inventar star oko 50 godina. Prilikom svečanog otvaranja ljekarne župan ličko-senjski Ernest Petry izrazio je zadovoljstvo što se na ovim prostorima sukcesivno povećavaju kvalitete usluga i liječenja pacijenata.

Oglas

-Rebalansom županijskog Proračuna za prošlu godinu našla su se sredstva za cjelovitu adaptaciju ove ljekarne. U realizaciji ovoga zahvata bila je svakako dobrodošla inicijativa zaposlenika ljekarne i uprave Doma zdravlja Gospić. Tako je nakon pola stoljeća Gospić na ovaj način dobio potpuno obnovljenu i opremljenu ljekarnu, što je stajalo ukupno 401 tisuću kuna. Posredstvom resornog Ministarstva i fondova Europske unije osigurali smo oko 200 tisuća kuna. Tako smo kompletnu adaptaciju ljekarne i ugradnju novog inventara realizirali s nešto više od 200 tisuća kuna iz županijskog proračuna.

Odlukom Upravnog vijeća Doma zdravlja Gospić odlučeno je da se u Lovincu u funkciju stavi nova ljekarna, zdravstveni sadržaj koji taj dio Like nikada nije imao. Za početak rada te ljekarne poslužit će stari namještaj i inventar iz gospićke ljekarne, zaključio je župan Petry.

L.O.