Nakon poplava slijedi deratizacija objekata i dezinsekcija šterni

Most na rijeci Lici u Kosinju.

Vodostaj rijeke Like na širem području Kosinja u stalnom je opadanju, uz nove aktivnosti Stožera civilne zaštite Općine Perušić. Kako nas je izvjestio načelnik Stožera Mihael Kurteš na usluzi mještanima je još jedan čamac.

-Koristi se za dionicu od Gornjeg Kosinja do Šušnja. Vode ima i na cesti do Male Rudinke, ali se za dolazak u taj dio Donjeg Kosinja koristi obilazna cesta preko Lipovog Polja. Od sutra se počinje s deratizacijom objekata i dezinsekcijom šterni. Sljedeći korak vezan uz šterne je njihovo ispiranje, čišćenje i dovoz pitke vode cisternama, ističe Mihael Kurteš.

Nastavak ispod oglasa

S ovim aktivnostima bi trebala biti okončana kalvarija Kosinjske doline koja je u svega mjesec dana u dva navrata prometno odsjekla gotovo sva naselja, ostavila mještane bez struje, voda je prodirala u kuće i gospodarske objekte, ekipe hitne medicinske pomoći pomagale su mještanima pomoću čamaca, manjkalo je namirnica i svega onoga neophodnoga za život. Nema sumnje da su članovi Stožera, uz pomoć svih sudionika ove priče o spašavanju uložili veliki trud i znanje kako bi se život u ovom dijelu Like koliko-toliko normlizirao.

M.S.