Neshvatljivo je reagiranje zapovjednika vatrogasne postrojbe Gospića Marka Popovića. Istina je sljedeća – Grad Gospić danas je 16.2.(a zakonski rok je do 15.), nakon što smo ih mi prozvali za neisplatu plaća, prebacio sredstva iz proračuna vatrogascima. Možda su imali danas problema s računalnim bazama i aplikacijama, ali zašto grad nije prebacio sredstva 5.2. kada je bila plaća djelatnicima grada?

Jer imaju problema s financijama, to je pravi odgovor. Zapovjedniče Popović, umjesto da se borite za plaće svojih dečki i dignete glas protiv ponižavanja pa i vas koji riskirate i živote da bi spasili druge vi sudjelujete u političkim bitkama i branite nebranjivo. Branite nas od vatre, a ne od nesposobnosti gradonačelnika Starčevića. Razumijemo, Starčević vas je postavio pa mu vraćate možda i priopćenjem koje niste sastavili nego samo potpisali. Ako vaši kolege zbog vaše greške nisu dobili plaće onda morate ako imate morala dati ostavku. Neka grad kojega branite pošalje ispis kada su uplatili novce poslovnoj banci za vaše plaće. U tom slučaju građani će sami vidjeti govorite li istinu. Jesu li sredstva uplaćena do ili poslije 15.2.
Pitanje je i jesu li plaće isplaćene iz nenamjenskih sredstava. Sve u svemu, drago nam je što smo otkrili ovu aferu i što su zbog nas svi pa i vi dobili zasluženu plaću.

L.O.