Nakon susreta oldtimera: Netko u Karlobag, netko doma

Oldtimeri pristigli u petak u Otočac postigli su svoj cilj. Njih 150 pokazali su nam vrlo vrijednu kolekciju automobila i motocikla. Od poznatog Forda model T, do uglancanih fiata 750,  nekada čestih „fića“. Bila je to izvrsno organizirana manifestacija u režiji Muzeja povijesnih automobila Ferdinand Budicki iz Krapine, Grada Otočca i nekolicine enzuzijasta.

Pri tome se u centru Otočca postavila izložba, održala su se edukativna predavanja i izložila četiri modela automobila. Najveću pažnju privukao je Ford model T iz 1922. godine, a emocije Otočana posebno je pobudio Oakland True Six Blue iz 1925. godine kojega je Muzej Budicki pronašao zaboravljenog u jednom otočkom štaglju. Taj je plavi ljepotan tijekom  dvije godine bio restauriran, da bi sada bljesnuo u svojoj ljepoti. Nekada je pripadao poznatom otočkom ljekarniku Franji Časteku. Na središnjem trgu našli su se Citroen iz 1954. godine i jedan „mlđahni“ Mercedes iz ’60.-ih godina.

Nastavak ispod oglasa

Na aerodromu kluba „Krila Gacke“ bila je izložena većina oldtajmera na Prvom susretu i novoj manifestaciji koja, ako je suditi po zanimanju i broju posjetitelja, itekako ima budućnost.

Zadnji čin ovog događaja bio je danas  u znaku organizirane karavane koja je pohodila Gospić. Nakon druženja u hotelu „Ana“ vlasnici oldtajmera uglavnom su krenuli preko Velebita u Karlobag. Da iskoriste blizinu i čistoću mora kakvu Karlobag nudi na svojim plažama. Dio se vratio doma jer će neki već sutra biti na poslu.

M. S.