Nakon svečanosti 26. Godina osnutka HDZ-a, odigrana i tradicionalna nogometna utakmica

Prije 26 godina u Zagrebu je u prostorijama Nogometnoga kluba Borac (današnji NK Jarun) održana Osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice. Unatoč zabrani represivnog komunističkog režima, u osvit demokratskog vala promjena u cijeloj Europi, 48 utemeljitelja okupilo se ujedinjeno oko ideje slobodne, samostalne i suverene Hrvatske. Za predsjednika je na taj povijesni datum, ne samo za stranku, već i cijelu državu izabran dr. Franjo Tuđman.
Vodstvo stranke, brojni članovi, gosti i simpatizeri okupili su se na Jarunu 17. lipnja da bi svečano obilježili 26. obljetnicu osnutka HDZ-a. Stranka smo koja je u zadnje tri godine, predvođena novim vodstvom, pobijedila na svim izborima – lokalnim, onima za Europski parlament i predsjedničkim. A pobijedit ćemo i na parlamentarnim, kazano je između ostalog tom prigodom.
U sklopu obilježavanja 26. obljetnice osnutka HDZ-a, odigrana je tradicionalna nogometna utakmica HDZ – Humane zvijezde. Boje HDZ-a branio je i Mario Kustić, potpredsjednik ŽO HDZ LSŽ, predsjednik HDZ-a Grada Novalje, član Županijske Skupštine Ličko senjske i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.
LO
Foto: (Goran Mehkek/CROPIX)