Baš kako je bilo i najavljivano, posvuda u Hrvatskoj jutro je u znaku južine, slabe kiše i toplije nego li prethodnih dana. Zavižan je bio na „ništici“,Gospić je mjerio +7,2 st. C, NP Plitvička jezera +7,3 i Senj +9,7 stupnjeva C. Posvuda je oblačno s vrlo slabom kišom. 

U nedjelju u početku djelomice sunčano. Sredinom dana sa zapada postupno naoblačenje mjestimice s kišom, najprije na sjevernom Jadranu Jadranu i u Gorskom kotrau, a do kraja dana i drugdje. Puhat će umjeren do jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna većinom između 9 i 14 °C.

I idućeg tjedna u unutrašnjosti promjenljivo do pretežno oblačno povremeno s kišom, a u ponedjeljak i utorak uz pad temperature zraka ponegdje susnježicom i snijegom. Na Jadranu promjenljivo oblačno povremeno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, a u ponedjeljak će na sjevernom dijelu zapuhati bura koja će se u utorak proširiti duž većeg dijela obale.

L.O./DHMZ