Napad Roma u Širokoj Kuli bio je najavljen???

Čini se da smo sasvim nehotice svojim pisanjem i iznošenjem brojnih relevantnih podataka vezanih uz zadnji incident kod Široke Kule otvorili Pandorinu kutiju pomno prikrvanih ekscesa. Napad na poljoprivrednika Miloša Brakusa i njegove prijatelje dogodio se u subotu do podne. Zbog masovne tučnjave koja je uslijedila, na teren je stigla i policija. Bahati napadači se nisu htjeli smiriti već su nasrnuli na policisjke službenike koji su morali zbog upozorenja pucati u zrak.

Na teren je danas došao Nikola Lalić, zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine. Evo što je izjavio novinarima.

Nastavak ispod oglasa

-Raspitivao sam se kod mještana Široke Kule o napadnutom Brakusu. Svi od reda, Srbi i Hrvati, hvale ga kao čestitog i vrijednog čovjeka. Doseljeni Romi prijetili su mu još zimus pa se čovjek požalio na to u jednoj TV-emisije. Dakle, znalo se da će doći do novog napada. O tome sve znade i policija. Nitko nije ništa poduzeo. Što je sljedeće? Ili tko je sljedeći? Iskoristit ću sva zakonska prava da bih o  ovome slučaju obavijestio sva tijela države. Za početak sam tražio načelnika Policijske postaje Gospić Jadrana Došena na čijem se terenu napad dogodio, ali mi rekoše da je on na godišnjem odmoru. Sljedeći moj korak je o svemu obavijestiti savjetnika ministra MUP-a RH i dalje redom. U zadnje vrijeme su napadi i ekscesi Roma toliko eskalirali da su postali zamalo svakodnevni. Javnost za mnoge slučajeve niti ne zna. Kontaktirao sam i g. Milorada Pupovca i cilj nam je da se ovakve pojave ne „guraju pod tepih“, rekao nam je dožupan Nikola Lalić.

L.O.