Napali učenike i profesora Strukovne škole u Gospiću

Jučer, 8. rujna policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Ličkog Osika, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „teška tjelesna ozljeda“. On je u jučer, oko 9.15 sati u alkoholiziranom stanju (1,11 g/kg), ispred Strukovne škole u Gospiću, fizički napao maloljetnika s područja Općine Perušić, udarajući ga šakama u predjelu glave, uslijed čega je maloljetnik zadobio teške tjelesne ozljede.

Nakon tog napada, on je zajedno s alkoholiziranim (0,92 g/kg) 22-godišnjakom iz Ličkog Osika ušao u hodnik Strukovne škole u Gopiću, gdje je fizički napao maloljetnika iz Gospića, dok je 22-godišnjak verbalno napao 39-godišnjeg profesora.

Nastavak ispod oglasa

Temeljem članka 137. Prekršajnog zakona, oni su zadržani u prostorijama policije do otrežnjenja.

Protiv 20-godišnjaka će zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću, a zbog drugog napada na maloljetnika iz Gospića koji je okvalificiran kao narušavanje javnog reda i mira na naručiti drzak i nepristojan način, protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, dok će protiv 22-godišnjaka biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

MUP