Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su protekloga vikenda četiri kaznena djela, deset prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Stajnice, Općina Brinje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja. Sumnjiči se da je u razdoblju od 1. siječnja do 1. travnja 2017. godine, telefonom nazivao 26-godišnjakinju iz Jezerana, Općina Brinje, ne predstavljajući se prilikom pozivanja, a što je kod nje izazvalo tjeskobu i strah. Uspaljenom liku slijedi kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe u kojima je nepoznati počinitelj:

-u razdoblju od 1. ožujka do 6. travnja 2017. godine u Varoši, Općina Perušić,  provalio u garažu u vlasništvu 65-godišnjakinje iz Zagreba, iz koje nije ništa otuđio;

-u razdoblju od 6. do 7. travnja 2017. godine na području Općine Plitvička Jezera provalio u ostavu obiteljske kuće u vlasništvu 66-godišnjaka iz Zagreba, iz koje je ukrao štednjake;

-u subotu, u Sincu, Grad Otočac netko je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 38-godišnjaka iz Sinca, iz koje je ukrao  novac i nakit.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima biti podnijete kaznene prijave. Budući da su svi lopovi kad-tad dolijali, vjerojatno će tako biti i  ovoga puta.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 105 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 13 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak na području Grada Otočca kod 62-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se „okitio“ sa 2.12 g/kg.  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 257 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Perušića i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 59-godišnjeg državljanina Austrije upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

L.O.