Napio se, izvrijeđao sestru pa pucao po dvorištu – sud ga osudio na 10 mjeseci zatvora

Prvo je verbalno napao vlastitu sestru s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu na području Otočca, a onda joj je, kada mu je zaprijetila policijom, odbrusio: “Prije ćeš biti ubijena, nego što ćeš pozvati policiju”.

Nasilnik se potom obratio i njenom suprugu rekavši mu: “Sa mnom ćeš imati velikih i ozbiljnih problema, nećeš se ti meni ovdje šepuriti”. Nakon toga je otišao u dvorišni objekt, s tavana uzeo automatsku pušku iz koje je na dvorištu u zrak ispucao četiri hica, a onda mirno čekao policiju, javlja KAportal.

Nastavak ispod oglasa

Supružnici su se zaključali u kuću i sklonili iza zida te policiju dočekali tamo. Policija ga je privela, a u pretresu objekta pronašli su u njegovoj spavaćoj sobi automatsku pušku “Crvena zastava” i 17 komada streljiva 7,62mm.

– Tog jutra sestra me je napala da trebam platiti struju, pa sam je dao 500,00 kuna, što me je uznemirilo jer me je već i prije tražila takav veći iznos za platež struje, a ja sam prema podacima s brojila smatrao da nisam toliko potrošio. Sve me to iznerviralo, pa sam popio rakije, a kasnije kad je došlo do prepirke, pod utjecajem alkohola sam to sve rekao i pucao – branio se Ličanin.

Općinski sud u Gospiću upravo ga je osudio na 10 mjeseci zatvora, no kazne se neće izvršiti ukoliko osuđenik u dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

L.O./Kaportal