Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac sa suradnicima, danas je sa v.d. rukovoditeljem Hrvatskih cesta PJ Zadar Antom Valentićem i v.d. rukovoditelj Tehničke Ispostave Gospić Josipom Jengićem dogovorio realizaciju poslova vezanih za probleme šahti koje kod građana Otočca već duže vrijeme izazivaju negodovanja i proteste.

Građani negoduju zbog šahti koje lupaju i stvaraju buku tako da smo na ovom sastanku, drugom po redu, napokon dogovorili kako problem riješiti

„Hrvatske ceste Ispostava Gospić utvrdit će uzroke zbog kojih šahte lupaju, a potom će kroz par dana prići poslovima sanacije, izmjene i popravaka. U Donjem gradu od raskrsnice do nekadašnjeg DIP-a problem će se rješavati u okviru provedbe tehničkog prijema, koji još nije obavljen, a tu se misli na ulice Ive Senjanina i Ruđera Boškovića. Šahte na ulazu, odnosno izlazu iz grada Otočca, u ul. Kralja Zvonimira popravit će, zamijeniti ili sanirati Hrvatske ceste“ – kazao je gradonačelnik Kostelac.

Problem je isti i u ul. Stjepana Radića tako da je gradonačelnik Kostelac najavio skorašnji sastanak sa predstavnicima Županijske uprave za ceste, koji su nadležni za taj dio posla.

V.d. rukovoditelj Hrvatskih cesta PJ Zadar Ante Valentić kazao je da će odmah biti napravljen izvid i izdan nalog koncesionaru da se poprave šahte na ulasku u Otočac iz pravca juga. Vjerujem da će sutra izaći na teren šef Ispostave i predstavnici Komunalca te dogovoriti što tko treba napraviti i odmah će se pristupiti radovima, što vjerujem da će idući tjedan biti gotovo, kazao je Ante Valentić.

Dražen Prša