NAPUHAO 2.27 PROMILA Policija zaustavila pijanog muškarca na traktoru

Čini se kako novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama nije previše uplašio one koji za volan sjedaju iako su popili koju čašiću previše…

Kao što smo već izvještavali, u prometnoj nesreći kojoj je kumovao alkohol (1.98 promila) teško je ozlijeđen 38-godišnjak iz Ličkog Lešća.

Policija je tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provela preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 60 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak  kod mjesta Kvarte kod 50-godišnjeg hrvatskog državljana (2.27 g/kg) koji je upravljao traktorom. On je isključen iz prometa, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

L.O./PULS