U Zagrebu je jučer održan 16. po redu Gay Pride tijekom kojega su sudionici te povorke  tražili veću toleranciju u obiteljima, na poslu i općenito u društvu. Kao i svake godine na ovom skupu sudjelovali su i pripadnici LGBTTQ skupine iz Gospića.

Dakako da nitko od njih ne želi pred foto-aparate. Neki od njih su čak i „sretno“ oženjeni ljudi. Ističu kako su ove godine među poznanicima na zagrebačkoj gay-paradi   Gospićani bili posebno toplo primljeni jer se ime Gospića ističe kao prvo manje mjesto u Hrvatskoj gdje je održano javno  gay-vjenčanje. Podsjećamo kako su lani sudbonosno „da“  izrekla dvojica zatovrenika iz Okružnog zatvora u Gospiću. Na njihovu žalost, brak nisu mogli konzumirati jer prema strogim zakonskim odredbama supružnici ne smiju služiti zatvorsku kaznu u  istoj ustanovi.

Naši sugovornici ističu kako bi bili ponosni da se naredna parada ponosa održi u Gospiću. U tome smislu su učinjeni neki pomaci, a jedan od problema je mali broj lokalnih homoseksualaca i lezbijki. Ovu prazninu popunili bi gosti iz drugih dijelova Hrvatske pa bi se broj stanovnika Gospića mogao povećati za 10-15 tisuća ljudi. Barem na jedan dan.

-Malo nas je, al’ nas ima-rekoše nam na kraju razgovora Gospićani koji su jučer bili dio šarolike povorke što je prošla ulicama hrvatske metropole.

V.L./L.O.