Na adresu PP Grabovača iz Perušića  ovih su dana stigle dvije odlične vijesti. Ovoj  Javnoj ustanovi odobren je europski projekt u vrijednosti 184.612 kn! Projekt (BIO)RAZNOLIKOST  odobren je u sklopu europskog programa Europske snage solidarnosti (Agencija za mobilnost i programe EU, Zagreb), a okupit će 20 volontera na aktivnostima informiranja mladih o biološkoj i georaznolikosti Like, organizirat će se kreativne radionice, izložbe, ljetna škola…

U srpnju 2021. godine provodit će se i projekt Prirodni vrt, ukupne vrijednosti 221.600 kn. Uspješnost provedbe projekata ovisit će o razvoju situacije s COVID-19 pandemijom na ljeto 2021. godine. Ako situacija bude nepovoljna kroz projekt  su već predviđeni potencijalni rizici te načini provedbe u „novonastaloj“ situaciji. Osim volontera, najavljene su i brojne grupe izviđača i mladih koji žele boraviti i raditi na Grabovači.

Tijekom godina Javna ustanova se na europskoj razini definirala kao vrlo uspješna ustanova s odličnim volonterskim projektima te svake godine bilježimo povećan broj upita za sudjelovanjem na projektima. Volonteri koji dolaze u Hrvatsku i na Grabovaču, su visokoobrazovane osobe, različitih profila i usmjerenja, a svi dolaze s istim ciljem pomoći i sudjelovati u razvoju lokalne zajednice u ruralnim područjima. Zahvaljujući projektima ovog tipa, Ustanova ima partnerstva s brojnim udrugama, institucijama i gradovima diljem Europe.

L.O.