Narednog tjedna konačno otvorenje JUNP Plitvička jezera!

Od 21. ožujka za sve su posjete zatvorena predivna Plitvička jezera. Popuštanje epidemije rezultiralo je ponovnim otvaranjem nacionalnog parka za  posjetitelje  od 11. svibnja 2020. godine. Tako će se nastaviti prijašnja praksa održavanja programa  “Proljeće na Plitvičkim jezerima”.

U sljedećem razdoblju, što će potrajati do 18. lipnja, radno vrijeme Parka bit će od 8 do  19 sati, ali uz određena ograničenja. Tako neće voziti panoramski vlakovi niti elektro-brodovi na duljim dionicama na jezeru Kozjak. Bit će otvoreni ugostiteljski objekti unutar Parka: Kozjačka draga, Kupalište, Labudovac i Vučnica. U vrijeme proljetnog programa snizuju se cijene ulaznica koje će za odrasle iznositi 50 kuna u razdoblju do 24. svibnja, a po 90 kuna do početka ljeta. Studenti i djeca plaćat će po 30, odnosno 25 kuna, a do konca programa 55 i 25 kuna.

Sukladno mjerama održavanja socijalne distance, kreirani su i privremeni programi obilaska Parka. Na sreći, plitvičke staze su dovoljno duge i prostora u Parku ima dovoljno za održavanje propisanog razmaka od drugih posjetitelja.

L.O.