Narednog tjedna nastavak radova u Bilajskoj

Narednog tjedna nastavljaju se radovi na dogradnji kolektorske mreže i kanalizacijskog sustava u Gospiću, ovoga puta u Bilajskoj ulici. Zaključeno je to današnjim potpisivanjem Ugovora između direktora poduzeća „Komunalac“ Mile Devčića i prvog čovjeka zagrebačke tvrtke „Pionir“ Ranka Predovića.

Projekt se odnosi na  izgradnju novog kanalizacijskog sustava na području djela naselja grada Gospića (Bilajska ulica, Lipovska, Ribnička, Crikvenička i Riječka). Ovim projektom je obuhvaćena i postojeća Industrijska zona Istok Grada Gospića, što svakako ima i gospodarski značaj, pošto će to omogućiti dolazak novih investitora u grad Gospić.

Nastavak ispod oglasa

Potpisivanje ovoga Ugovora pozdravio je i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić istaknuvši kako je ovo projekt za opće dobro.

– Ovo je slijedeća faza u projektu izgradnje kanalizacijske mreže. Vjerujem da će se ovaj projekt odraditi po pravilima struke. Bilajska ulica je u zadnje vrijeme vrlo prometna i tu ćemo postaviti prometnu regulaciju. Vrijednost investicije je 10 milijuna kuna. Zahvaljujem se i Hrvatskim vodama i Hrvatskim cestama koje također sudjeluju u ovom projektu, kazao je gradonačelnik Krmpotić zamolivši građane za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja radova.

Što će ovaj Ugovor značiti za građane Gospića pojasnio je direktor Komunalca Devčić.
-Da nije bilo jedne potpuno neosnovane žalbe u postupku natječaja ovaj je posao već mogao biti završen. Unatrag nekoliko godina u Gospiću je izgrađeno oko 20 km kanalizacijske mreže, a ovo je samo nastavak tog ogromnog projekta. Naredne godine planiramo nastaviti s ovim poslom u Budačkoj ulici. Podsjećam da smo prije nepuna dva mjeseca pustili u rad pročistač otpadnih voda pa na taj način primjenjujemo najviše EU-standarde i znatno smo smanjili onečišćenje okoliša. U ovoj fazi radovi će obuhvatiti područje od zgrade na Čardaku do benzinske crpke INA-e. Vrijednost radova je oko 10 milijuna kuna, a trebali bi se završiti do početka lipnja naredne godine, rekao je direktor Komunalca Mile Devčić. Budući će se radovi odvijati u Bilajskoj ulici koja u zadnje vrijeme ima veliku frekventnost prometa zbog dislokacije benzinske crpke kod željezničke postaje Gospić, za očekivati je dodatno usporavanje prometa zbog njegove posebne regulacije. U odnosu na ukupnu korist koju sadašnjim i budućim generacijama donosi uređenje cjelokupne kanalizacijske mreže u Gospiću, čini se da će ti povremeni zastoji ipak proći bezbolnije.
H. J.