Područje Plitvičkih jezera je dio Hrvatske koji se s pravom hvali s obiljem čiste vode. Unatoč tome već godinama ondje postoji problem s vodo opskrbom nekih domaćinstava i ugostiteljskih kapaciteta. Osim što na mnogim lokacijama vodovod nikada nije niti postojao, dodatni problem postojeće infrastrukture bile su dotrajale vodovodne  cijevi s velikim gubitcima vode. Prema riječima načelnika Općine Plitvička Jezera Ante Kovača tim problemima je došao kraj.

-Završili smo izgradnju vodovoda do naselja Rastovača u duljini od  2 700 metara, u vrijednosti od 1,1 milijun kuna. Realiziran je i novi vodovodni krak do naselja Rudanovac u duljini od 2 000 metara. Riječ je oo kraćoj dionici čiju je realizaciju do 3 milijuna kuna povećala izgradnja vodospreme. Do naselja Jezerce saniran je vodovod u duljini od 500 metara. Sve ove projekte realizirali smo u suradnji s Hrvatskim vodama, pri čemu je omjer financiranja bio 80:20 posto, ističe načelnik Kovač.

Budući je cijelo područje ove općine nadomak, ili u krugu NP Plitvička jezera, nastavljeno je uklanjanje salonitnih, odnosno azbestnih krovova na stambenim zgradama. U Korenici su u samom centru grada zamijenjeni azbesti krovovi na trima stambenim zgradama, dok su u pripremi zamjene na još dvije. Zamjene salonita financiraju stanari i Općina u  omjeru 50:50 posto.

L.O.