Nastavak razvoja cikloturizma Ličko-senjske županije

Sredinom svibnja ove godine Ličko-senjska županija sklopila je  s Ministarstvom turizma Ugovor o sufinanciranju sukladno uvjetima i kriterijima Programa razvoja ciklo turizma na kontinentu u 2017. godini. Na temelju ovog dogovora odobrena su sredstva potpore Ministarstva turizma u iznosu od 3.550.000 kn za razvoj cikloturizma na području Ličko-senjske županije. Cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete i sadržaja turističkog proizvoda na području Ličko-senjske županije.
Kako bi se omogućio kvalitetan, planski i dugoročno održiv razvoj cikloturizma na području Ličko-senjske županije, važno je okupiti, umrežiti i uključiti sve relevantne dionike, odnosno interesne skupine i subjekte vezano za navedeni Projekt, radi prikupljanja informacija, utvrđivanja prednosti i nedostataka, prilika i prijetnji za razvoj cikloturizma.
Tim je povodom danas u Gospiću održan operativni sastanak vezan za projektnu aktivnost izrade Operativnog plana razvoja ciklo turizma u Županiji kojeg priprema Razvojna agencija Ličko-senjske županije (LIRA). Sastanku su prisustvovali predstavnici Županije, gradova i općina, turističkih zajednica, HGK Otočac, Hrvatskih šuma, ŽUC-a, Hrvatskih cesta i mnogi zainteresirani turistički djelatnici.

L. O.

Nastavak ispod oglasa