Nastavak uspješno započete akcije cijepljenja protiv COVID-19

0

U Senju je koncem prošle godine nastavljen dobar odaziv građana na cijepljenje protiv koronavirusa. Prema podacima koje je dostavio Dom zdravlja Senj u prosincu je u Gradu Senju cijepljen veći broj građana: 1. dozom 91, 2. dozom 463 i 3. dozom 407 građana, što ukupno čini 961 cijepljenog građanina.

Uz zaštitu koje cjepivo pruža protiv bolesti COVID-19, cijepljeni će preko sustava e-Građani ili u nadležnom HZZO-u (zdravstveno osiguranje) zatražiti EU digitalnu COVID potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva i potvrda će im biti valjana 42 dana od prve doze (Pfizer i Moderna), odnosno 84 dana od prve doze (AstraZeneca).
Po primitku druge doze, potvrda se može zatražiti odmah te će biti valjana najmanje godinu dana. Obzirom da cjepivo Janssen ide u jednoj dozi, potvrda se može zatražiti 15. dan od datuma cijepljenja i valjana je također 365 dana.

Dom zdravlja Senj nastavlja dobro započetu akciju cijepljenja i u siječnju 2022. godine. Tako će ovogodišnja akcija cijepljenja protiv COVID-19 započeta 5. siječnja biti nastavljena utorkom i četvrtkom u Domu zdravlja Senj u vremenu od 10 do 14 sati utorkom, odnosno četvrtkom od 14 do 18 sati. Cijepljenje je i dalje besplatno.

L. O.