Nastavlja li se rušenje digniteta ličkog Veleučilišta? Na prvoj godini Ekonomika poduzetništva jedan izvanredan student

Kako je vidljivo na službenim stranicama Veleučilišta „Nikola Tesla“, u prvom upisnom krugu putem natječaja na ličko Veleučilište na oko 200 slobodnih mjesta prijavilo ukupno 7 izvanrednih studenata! Na odjel Ekonomike poduzetništva koji je do sada bilježio najveći broj zainteresiranih studenata, prema službenim stranicama Veleučilišta interes je pokazao samo jedan izvanredni student. Jesu li ovi porazni rezultati pokazatelj nestajanja ličkog Veleučilišta?
Porazan (ne) interes studenata ne čudi ako se uzmu u obzir afere koje već godinu dana prate Veleučilište „Nikola Tesla“. Da podsjetimo, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta proglasilo je nezakonitim izbor dekana Skendžića kojeg je protuzakonito izabralo Upravno vijeće ( kojemu je istekao mandat), te mu je samo Ministarstvo zabranilo potpisivanje diploma. Još uvijek nemamo odgovor institucija je li Nikola Maras radio nezakonito te da li je primao naknade u vrijeme kada za to nije imao pravo. Za podsjetiti je i zaustavljanje radova na zgradi Veleučilišta koje je bivše vodstvo započelo i koje je financirano iz vlastitih sredstava. To je bio osnovni uvjet za normalno održavanje nastave i dobivanje reakreditacije kao osnovnog uvjeta za razvoj ličkog Veleučilišta i dalje da ne nabrajamo.
Nakon svih afera koje su pratile Veleučilište, te poraznog zanimanja za upis na ličko Veleučilište, postavlja se pitanje jeli je upitno održavanje nastave nakon tako slabog interesa i hoće li se stvoriti uvjeti za održavanje redovne nastave.

V.I./L.O.

Nastavak ispod oglasa