Nastavlja se akcija „Manje oružja-manje tragedija“

1
Foto: MUP/Ilustracija

U naredna dva tjedna na području djelovanja Policijske uprave ličko-senjske nastavlja se MUP-ova akcija „Manje oružja-manje tragedija“. Cilj joj je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju oružja i tako utjecati na podizanje razine svijesti o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima. Na taj način građane se želi potaknuti da iz svojih domova izbace ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno te da se stvori sigurnija budućnost u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru.

Stoga Policijska uprava ličko-senjska  poziva građane koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece, dok građane koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva pozivaju da ih dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije.

Oglas

Policijski službenici PU ličko-senjske u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje postavit će info-štandove 6. srpnja u vremenu od 9 do 12 sati u Perušiću, u Ulici kralja Tomislava, kao i u Korenici 15. srpnja u vremenu od 9 do 12 sati na Trgu Svetog Jurja. Na ovaj će način  građani moći dobiti informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja.

PULS/L. O.