Dok su neki na godišnjim odmorima, djelatnici Policijske uprave ličko-senjske su u protekla 24 sata  evidentirali četiri kaznena djela, tri prometne nesreće, dva narušavanja javnog reda i mira i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Vrhovina zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Majstora se sumnjiči  da je 22. Srpnja ove  godine u šumskom predjelu Vrhovina posjekao i odvezao 20 stabala bukve i javora na štetu  Hrvatskih šuma sa sjedištem u Vrhovinama.

Neumorni lopovi i dalje harače po turističkim destinacijama i vrlo rijetko padaju u ruke čuvara zakona.  U Novalji je nepoznati počinitelj na parkiralištu plaže Zrće ukrao  bicikle na štetu 19-godišnje državljanke Njemačke. Vrijedni lopovi su također na plaži Zrće mrknuli novčanik s novcem i osobnim dokumentima na štetu 53-godišnjaka s područja Novske. Iz  jednog novaljskog apartmana ukradeni su  mobitel, tablet i novčanik s novcem i osobnim dokumentima na štetu trgovačkog društva iz Zagreba. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima. To tada se lopovska rapsodija nastavlja.

Fizički okršaj  evidentiran je u Novalji, a ono „kome oca, mater i ostalo“, začinjeno galamom događalo se u Karlobagu. Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Novalje, te svađom i vikom na području Karlobaga.

Kad se govori i piše o minsko-eksplozivnim sredstvima obično ih stavljamo u kontekst zadnjega rata. U ponedjeljak je mještanin u Jablancu, grad Senj,  pronašao topničko zrno call. 40 mm, porijeklom iz II svjetskog rata. Okolnosti pronalaska topničkog zrna nisu poznate.

P.U./L. O.