Nastavlja se nestabilno vrijeme sa kišom i vjetrom. Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno oblačno, uz povremenu kišu. Bit će hladnije nego u srijedu, uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, te jutarnju temperaturu oko 11 °C, a poslijepodnevnu od 13 do 17 °C, javlja HRT.

I u središnjoj Hrvatskoj hladno kao malo kada potkraj svibnja, te i dalje oblačno, posebice u noći i prijepodne i kišovito, uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji na udare ponegdje može biti i jak, većinom u Međimurju, Zagorju i Podravini.

Oblačno, uz povremenu kišu još mjestimice i poslijepodne bit će i u gorju, a sasvim suho neće biti ni na djelomice sunčanome sjevernom Jadranu, gdje će zapuhati umjerena, uglavnom podno Velebita i jaka bura, koja lokalno može imati i olujne udare. Temperatura zraka u gorju većinom od 7 do 12 °C, a na Jadranu ujutro 12 do 15 °C, poslijepodne pak 18 ili 19 °C.

Malo viša u većini Dalmacije, gdje se nastavlja nadmetanje sunca i oblaka, iz kojih će ponegdje biti pljuskova i grmljavine. Jugo i istočnjak zadržat će se, uz slabljenje, do Punta Planke, a sjevernije će biti uglavnom umjerene bure i sjevernog vjetra, prema otvorenome sve češće i sjeverozapadnog, uz more većinom malo do umjereno valovito.

I na jugu Hrvatske promjenljivo, uz izmjenu sunčanih i oblačnih razdoblja, te povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Jugo će slabjeti, a zamijenit će ga uglavnom slab sjeverozapadni vjetar, uz obalu gdjegod i jugozapadni. Jutarnja će temperatura zraka biti od 14 do 16 °C, a poslijepodneva oko 20 °C.

Od petka sunčanije i toplije, ali i dalje nestabilno

U nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega diljem Hrvatske sunčanije i osjetno toplije, ali i dalje nestabilno, uglavnom uz poslijepodnevne pljuskove, na kopnu u petak većinom u istočnim i južnijim krajevima, a s porastom temperature sve češće i drugdje.

Podjednako i na Jadranu, gdje će u petak još ponegdje na sjevernom dijelu puhati umjerena i jaka bura, a pljuskovi će biti vrlo rijetki. Od još toplijega vikenda posvuda nestabilnije, uz slabiji vjetar. A vjerojatnost za dugotrajnije razdoblje u većini Hrvatske suhog, sunčanog i toplijeg vremena znatno se povećava u drugom lipanjskom tjednu.

L.O./DHMZ