U 2018. godini Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu posjetilo je više ljudi nego li godinu prije. Rekla nam je to voditeljica ove ustanove Nikolina Krpan.

-Memorijalni centar posjetilo je lani oko 44 tisuće ljudi, odnosno za oko tisuću više nego li 2017. godine. Ljetni mjeseci uvijk su u znaku pojačanih individulanih dolazaka. Upravo i u tome smislu treba istaknuti dobru suradnju s JUNP Plitvička jezera odakle nam dolazi dio posjetitelja. Jednako tako je evidentan povećan broj dolazaka iz dalmatinskih gradova i naselja na potezu od Zadra do Šibenika. U ostalim dijelovima godine dominiraju školske ekskurzije, posebice iz osnovnih škola, i taj je trend u stalnom porastu. Svakako je rano prognozirati kakva će u smislu posjeta biti tek započeta godiona, no zbog pojačanog broja upita iz osnovnih i srednjih škola čini se kako se sve više povećava zanimanje za ove sadržaje. Ovome treba dodati i pojačani marketing tako da smo u tome smislu s razlogom optimisti, ističe voditeljica MC „Nikola Tesla“ Nikolina Krpan.

Ovaj postav otvoren je 10. srpnja 2006. godine, na 150. obljetnicu rođenja velikog genija. Od tada do danas neprestano se povećava broj posjetitelja Memorijalnom centru, u dobnom uzrastu od dječjih vrtića do domova umirovljenika.

M. S.