28. dan za redom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija.

U posljednja 24 h provedeno je dodatno testiranje nad 3 osobe, pristigla su 4 negativna rezultata testiranja te  se čekaju rezultati za ukupno 9 uzetih uzoraka.  

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 386 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 1 osoba. Sukladno Odluci o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske ukida se mjera samoizolacije osobama koje dolaze iz inozemstva. Provedeno je ažuriranja evidencije osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije, trenutno su u samoizolaciji samo osobe koje su pozitivne na COVID-19 te njihovi bliski kontakti.

Zaprimljena je jedna    dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, koja je  potvrđena.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE