Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: pred nama je nova kiša i vjetar

“Ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu početi s oblacima i mjestimičnom kišom, a sredinom dana i poslijepodne bit će i sunčanih razdoblja. Uz jugozapadni, prolazno i zapadni vjetar, temperatura će tijekom dana biti malo niža nego u nedjelju – od 17 do 19 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj puhat će jugozapadnjak, sredinom dana prolazno zapadnjak i sjeverozapadnjak. Oblačnije će biti u prvom dijelu dana, ponegdje s kišom, koja je u nekim predjelima moguća i tijekom sunčanijeg poslijepodneva. Najviša temperatura bit će od 15 do 17 °C, javlja HRT.

Nastavak ispod oglasa

Kiše će povremeno biti i na sjevernom Jadranu te u gorju, posebice u noći i ujutro, kada ponegdje može pasti veća količina. Puhat će jugozapadnjak, mjestimice na udare jak, a temperatura će zraka biti između 12 i 15 °C u gorju i u unutrašnjosti Istre te od 16 do 19 °C na obali i otocima.

Podjednake će vrijednosti biti i u unutrašnjosti Dalmacije, dok će na srednjem Jadranu biti toplije, od 19 do 22 °C. Prvi će dio ponedjeljka biti oblačniji s povremenom kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, prema jugu uz mogućnost za obilniju oborinu. Jugo i južni vjetar će slabjeti i okrenuti na jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni vjetar.

I na krajnjem jugu Hrvatske podjednaka promjena vjetra, uz more najprije valovito i jače valovito, zatim u smirivanju na umjereno valovito u drugome dijelu dana. Najviša temperatura bit će između 19 i 22 °C. Povremena kiša padat će glavninom u noći i prijepodne, kada ponegdje uz grmljavinu može biti jačih pljuskova.

Od utorka, i dalje promjenljivo, povremeno uz kišu, te relativno toplo, osobito do srijede i vjetrovito

Na kišu u kopnenom području treba računati i idućih dana, poglavito krajem utorka, u noći na srijedu te u prvome dijelu srijede, a bit će je i u drugoj polovini tjedna. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, koji će u utorak nerijetko biti jak, moguće i s olujnim udarima. Temperatura zraka i dalje će biti zamjetno viša od uobičajene za početak studenog, posebice u utorak.

Na Jadranu i dalje promjenljivo. Obilnije oborine može biti u utorak na sjevernom dijelu, a u srijedu na južnom. U utorak će jugo i južni vjetar ponegdje biti jaki i olujni, u srijedu i četvrtak će zapuhati jugozapadnjak i zapadnjak, a potkraj tjedna ponovno jugo. Zadržat će se toplo.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

L.O./HRT