Nastavlja se rad pomoćnika u nastavi

Grad Gospić je zajedno s partnerima Osnovnom školom „dr. Jure Turić“ iz Gospića, Osnovnom školom „Dr. Franjo Tuđman“ iz Ličkog Osika i Osnovnom školom „Dr. Ante Starčević“ Klanac- Pazarište okupio danas u holu KIC-a sve sudionike još jednog važnog projekta. Održana je završna konferencija projekta „Gradimo Obrazovanje S Pravom Inkluzijom – prevladajmo teškoĆe“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Koordinatorica projekta Nikolina Tonković Čorak nije krila zadovoljstvo postignućima iz ovoga projekta.

-Ovim projektom su uz potporu Europskog socijalnog fonda osigurana sredstva za zapošljavanje 23 pomoćnice i pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Dakako da je uz otvaranje novih radnih mjesta najveće postignuće što će djeca s poteškoćama u razvoju imati puno veće šanse za kvalitetnije obrazovanje. Ukupna vrijednost projekta je 911.490 kn, dok je veći dio, odnosno 838.571 kn financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda. Krajnji cilj projekta je doprinijeti jačanju socijalne uključenosti i općenito inkluzije u odgojno-obrazovne procese učenika s teškoćama s područja Gospića kroz omogućavanje boljeg pristupa njihovom obrazovanju. Završna konferencija otvorena je za sve građane, s ciljem senzibilizacije šire javnosti za probleme djece s teškoćama u razvoju u društvo i njihovog većeg uključivanja u životne tokove, rekla je Nikolina Tonković Čorak. Zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić istaknula je kako je ovo drugi po redu projekt pomoćnika u nastavi koji se provodi na području grada Gospića.

Nastavak ispod oglasa

-Treba reći kako je Grad Gospić još 2009. godine iz svojih proračunskih sredstava započeo provedbu projekta kojim su se financirali pomoćnici u nastavi. Grad Gospić je tijekom ove godine već osigurao sredstva za isplatu plaća za 23 pomoćnika u nastavi jer iz resornog Ministarstva za tu namjenu još nismo dobili sredstva. Važno je da pomoćnici u nastavi za svoj rad budu adekvatno i na vrijeme plaće. Ovom prigodom se moram zahvaliti djeci s poteškoćama u razvoju, kao i njihovim roditeljima, na neizmjernom trudu i nastojanjima da se u obrazovanju postignu što bolji rezultati, na njihovu radost i korist društva u cjelini, rekla je Marta Grgurić. U ime škola u kojima će pomoćnici u nastavi ove jeseni nastaviti s radom zahvalio se ravnatelj OŠ „dr. Jure Turić“ Ivica Radošević, dok je riječi zahvale u ime roditelja djece s poteškoćama u razvoju iskazala predsjednica Udruge „Pčelice“ Željka Šikić.

H. J.