Nastavlja se razdoblje iznadprosječno toplog vremena!

Iznadprosječna toplina i sunce, ponegdje s maglom u prvome dijelu dana – glavna su obilježja vremena prošlih dana, a i srijede. No, pad tlaka, a i sve češći jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, nagovještaj su skore promjene vremena, od petka i sporadične kiše.

I u srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom sunčano, ponegdje tek nakon jutarnje, pa i prijepodnevne magle. Najviša temperatura zraka i dalje iznadprosječno visoka, između 22 i 25 °C.

Nastavak ispod oglasa

Relativno će toplo i većinom sunčano biti i u središnjoj Hrvatskoj, također mjestimice tek nakon magle. U drugom dijelu dana zapuhat će ponegdje umjeren jugozapadni vjetar, kojega će biti i u Lici i Gorskome kotaru, pa i na dijelu sjevernog Jadrana, gdje će dan obilovati suncem. No, bit će mjestimične magle, posebice u kotlinama gorske Hrvatske te na otvorenome moru i nekim otocima.

I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije može biti mjestimične sumaglice i magle, no općenito će dan biti pretežno sunčan. Vjetar će biti slab, samo ponegdje umjeren jugozapadni, a najviša temperatura od 22 do 26 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz uglavnom sunčano vrijeme, te uz većinom slab, samo mjestimice umjeren jugozapadni vjetar. More pritom mirno, ponegdje malo valovito.

Iznadprosječna toplina nastavit će se i idućih dana, ali uz postupno sve više oblaka, pri čemu u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije od petka može biti i kiše. Puhat će jugozapadni vjetar, slab i umjeren, a vjerojatnost za jutarnju maglu povećana je još uglavnom u četvrtak, kada je moguća i na Jadranu, osobito sjevernom.  Uz sve češće jugo, u petak ponegdje i jako, bit će i sve oblačnije, uz mogućnost za mjestimičnu kišu, od petka uglavnom na sjevernom dijelu, zatim sve češće i na srednjem i južnom.

DHMZ/HRT