U protekla 24 sata (2./3. kolovoza 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, osam prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira te jedan ilegalan prelazak državne granice.

Jučer je u Novalji nepoznati počinitelj provalio u apartman iz kojeg je otuđio novac u vlasništvu pet stranih državljana. U noći 1./2. kolovoza iz obiteljske kuće otuđen je ruksak s osobnim stvarima i novcem u vlasništvu 65-godišne češke državljanke. Na plaži Zrće nepoznati je počinitelj otuđio torbu s mobitelima vlasništvo dvojice stranih državljana.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Ilegalan prelazak državne granice

Jučer su u mjestu Željava, Općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zatekli tri državljana BiH i dvoje hrvatskih državljana za koje je utvrđeno da su ilegalno prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.

Stranim državljanima je izdano rješenje o protjerivanju i zabrana ulaska u RH u trajanju od tri mjeseca, nakon čega su napustili RH, a državljani RH su uz optužni prijedlog dovedeni nadležnom prekršajnom sudu.

L.O.