Jedno od povijesnih obilježja mjesta Perušić svakako je turska kula. Temeljita i stručna obnova ovoga zdanja traje već nekoliko godina i prema riječima zamjenika načelnika Općine Perušić Mihaela Kurteša tijekom ove godine značajno bi se mogla promijeniti vizura toga objekta.

-Na natječaj Ministarstva kulture aplicirali smo jedan segment obnove turske kule kroz projekt potpune realizacije krovišta. To bi trebalo iznositi oko 500 tisuća kuna i izgradnjom toga dijela kula bi bila napokon zatvorena i spremna za uređenje interijera koje je inače već u tijeku. Svi radovi se obavljaju pod stalnim nadzorom struke, konzervatora i arheologa.
Završetkom kompletnih radova na turskoj kuli i uređenjem okoliša Perušić će dobiti još jedan vrijedan sadržaj koji će nam puno značiti u turističkom smislu, a to bi se moglo dogoditi koncem 2022. godine, rekao nam je Mihael Kurteš.

U neposrednoj blizini turske kule nalazi se Župna crkva Uzvišenja svetog Križa. Crkva je sagrađena na mjestu starije srednjovjekovne crkve i smatra se jednom od najljepših i najvrjednijih sakralnih objekata u Lici.

L. O.