Nastavljena krađa šume, provale, prijetnje…

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 27-godišnjakom, 24-godišnjakom i 21-godišnjakom (svi s područja Gospića) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Trojac se sumnjiči da je u vremenu od 3. do 21. prosinca 2020. godine u šumskom predjelu Ličkog Čitluka posjekli i ukrali 18,75 m³ bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću.

Protiv njih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

Gospićanin (51) završio je u zatvoru zbog prijetnji. Sumnjiči se da je jučer prijetio ubojstvom 42-godišnjaku s područja Gospića. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Opet su se aktualizirale provale u benzinske crpke. U vremenu od 19. veljače do 20. ožujka 2021. godine u Udbini, nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku postaju i ukrao za sada neutvrđenu količinu raznih artikala.

Razbojnički napad dogodio se jučer oko 19 sati u Prijeboju, na neosvijetljenom ugibalištu uz državnu cestu broj 1.  Nepoznati počinitelji fizički su napali 45-godišnjaka te mu ukrali novac, mobitel i lakše ga ozlijedili.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su  preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 prekršaja nevezanja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Korenici kod 61-godišnjaka iz Gradine Koreničke (2.07 g/kg).

PULS/ L.O.