U protekla 24 sata (10./11. prosinca 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i dvije prometne nesreće.

Tijekom 2020. godine u šumskom predjelu Jadovnog, nepoznati počinitelji posjekli su i ukrali 64 stabla bukve (29,64 m³), a na predjelu Visočice su posjekli i otuđili 6 stabala bukve (6,32 m³), oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Gospiću.

U vremenu od 7. listopada do 7. prosinca 2020. godine u tunelu na autocesti A-1, u smjeru juga, nepoznati počinitelj razbio je staklo na ormariću i pri tome ukrao dva protupožarna aparata u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom dogodile su se na području Gospića i Korenice. Policijski službenici Policijske postaje Gospić jučer su prilikom kontrole prometa u Perušiću zaustavili:

52-godišnjaka iz Doljana, za kojeg su utvrdili da upravlja teretnim automobilom bez upaljenog dnevnog svjetla, za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole i kod sebe nije imao nikakav pravovaljani dokument kojim bi mogao dokazati svoj identitet . Provjerom je također utvrđeno i da je za navedeno vozilo isteklo važenje prometne dozvole i obveznog auto osiguranja;

53-godišnjaka iz Donjeg Kosinja za kojeg su alkotestiranjem utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (1,49 g/kg).

PULS/L. O.