Nastavljeno s brojnim provala, Crnogorac najpijaniji vozač

1

Policijska uprava ličko-senjska protekloga je vikenda evidentirala četiri kaznena djela, 12 prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom iz Brinja, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađeno 994 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao. Protiv kolekcionara streljiva će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
U razdoblju od 1. lipnja do 13. srpnja 2017. godine u Mogoriću, Grad Gospić, nepoznati lopov provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 76-godišnjakinje iz Pavlovca Vrebačkog, iz koje je ukrao metalna vrata. Sigurno su mu trebala da se zaštiti od lopova!
U subotu, 15. srpnja 2017. godine, na odmorištu na autocesti A-1 u smjeru juga, nepoznati provalnik provalio je u kamper slovenske nacionalne oznake iz kojeg je odnio novčanik sa novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 52-godišnjeg slovenskog državljanina.
Noću 15./16. srpnja 2017. godine u Barić Dragi, Općina Karlobag, nepoznati lopov provalio je u trgovinu u vlasništvu 45-godišnjakinje iz Barić Drage, iz koje je ukrao cigarete.
Dogodilo se i osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje (4), Gospića (1), Korenice (1), Senja (1) i Karlobaga (1). U njima je jedna osoba teško, 12 osoba lakše ozlijeđeno.
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2) i Novalje (2).
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću, kod 27-godišnjeg državljanina Crne Gore (1.42 g/kg).

PULS/L. O.