Nastojanja da se Tesla dodatno približi svakom štovatelju

0

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu svojim sadržajem i organiziranjem brojnih manifestacija nastoji dodatno popularizirati neumrlog velikana, genija poniklog iz Like. U Smiljanu se provode  razni projekti i izložbe, promiču se trajne vrijednosti obrazovanja, znanosti kulture i komunikacije. Stručna voditeljica ove ustanove Anamarija Šolaja definirala nam je postojeće, ali i nove aktivnosti Teslinog centra.

-Tijekom svake godine u sklopu različitih manifestacija održavaju se brojne radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, interaktivne predstave i predavanja, koncerti, izložbe te promocije književnih djela. Potrebno je pratiti službenu web stranicu naše ustanove koja je nedavno dobila i svoje “osvježenje”, kako bismo pojednostavili i uljepšali čitanje i traženje sadržaja. Potrebno je spomenuti i nezaobilazne društvene mreže, Memorijalni centar “Nikola Tesla” Smiljan je aktivan na Facebook i Instagram stranicama. Činimo sve da bi lakše doprli do mlađe populacije i na više kanala širili obavijesti. U ovo vrijeme epidemije koronavirusa stalo je puno toga, ali svakako ne sve.

Oglas

Upravo zato je ovo idealna prilika, ako među čitateljima vašeg portala postoji netko tko se pronalazi u tekstu i tko misli da bi njegove vještine, sposobnosti i želje odgovarale sudjelovanju na ovakav način. O čemu je riječ? Memorijalni centar „ Nikola Tesla“ Smiljan nudi priliku za suradnju. Glavni je uvjet da ste  štovatelj lika i djela Nikole Tesle te imate inovativno postignuće, umjetnički opus, književno djelo, fotografiju, dizajn…, rekla nam je Anamarija Šolaja.

Vremenski rokovi za početak i trajanje ove suradnje nisu određeni. Zato što je bezvremenski Tesla po mnogo čemu i danas mističan i tajnovit, baš kao i dijelovi njegovog izumiteljskog opusa za koje struka tvrdi da su načinjeni stotinama godina ispred vremena u kojemu je taj Ličanin živio.

L.O.