Nastojanja da se Tesla dodatno približi svakom štovatelju

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu svojim sadržajem i organiziranjem brojnih manifestacija nastoji dodatno popularizirati neumrlog velikana, genija poniklog iz Like. U Smiljanu se provode  razni projekti i izložbe, promiču se trajne vrijednosti obrazovanja, znanosti kulture i komunikacije. Stručna voditeljica ove ustanove Anamarija Šolaja definirala nam je postojeće, ali i nove aktivnosti Teslinog centra.

-Tijekom svake godine u sklopu različitih manifestacija održavaju se brojne radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, interaktivne predstave i predavanja, koncerti, izložbe te promocije književnih djela. Potrebno je pratiti službenu web stranicu naše ustanove koja je nedavno dobila i svoje “osvježenje”, kako bismo pojednostavili i uljepšali čitanje i traženje sadržaja. Potrebno je spomenuti i nezaobilazne društvene mreže, Memorijalni centar “Nikola Tesla” Smiljan je aktivan na Facebook i Instagram stranicama. Činimo sve da bi lakše doprli do mlađe populacije i na više kanala širili obavijesti. U ovo vrijeme epidemije koronavirusa stalo je puno toga, ali svakako ne sve.

Nastavak ispod oglasa

Upravo zato je ovo idealna prilika, ako među čitateljima vašeg portala postoji netko tko se pronalazi u tekstu i tko misli da bi njegove vještine, sposobnosti i želje odgovarale sudjelovanju na ovakav način. O čemu je riječ? Memorijalni centar „ Nikola Tesla“ Smiljan nudi priliku za suradnju. Glavni je uvjet da ste  štovatelj lika i djela Nikole Tesle te imate inovativno postignuće, umjetnički opus, književno djelo, fotografiju, dizajn…, rekla nam je Anamarija Šolaja.

Vremenski rokovi za početak i trajanje ove suradnje nisu određeni. Zato što je bezvremenski Tesla po mnogo čemu i danas mističan i tajnovit, baš kao i dijelovi njegovog izumiteljskog opusa za koje struka tvrdi da su načinjeni stotinama godina ispred vremena u kojemu je taj Ličanin živio.

L.O.