Nataša iz Beograda milijunta na Plitvicama!

Nataša i Luka
Nataša i Luka

  PLITVIČKA JEZERA – Beograđanka Nataša Savić milijunta je posjetiteljica NP Plitvička jezera u 2013. godini. Njezin dečko  Luka Petrović je iz Osijeka i oboje su danas po prvi puta  stigli na Plitvička jezera. Na ulazu br. 1  dočekali su ih ravnateljica JUNP Plitvička jezera dr. sc. Lidija Bertović, pomoćnik ministra Strizirep dio uprave parka i brojni novinari. Mladi se par upoznao na kruzeru gdje oboje rade, a prvi zajednički posjet Plitvicama ostat će im u najljepšem sjećanju.

-Ovdje je super, svi su ljubazni i otvoreni, rekla je Nataša novinarima. Čudesno je da nam se prvi posjet Plitvičkim jezerima poklopio s brojem milijun. Dio zadnjeg krstarenja kruzera na kojem radio bio je na Bahamima. Tamo je predivno, ali su Plitvička jezera posebna na svoj način, rekla je novinarima Nataša. Luka dodaje da su pohrlili na Plitvice zbog svega lijepoga što su o njima čuli, ali sve riječi ne mogu niti približno dočarati  ove krajobraze.

Nastavak ispod oglasa

   Pomoćnik ministra za zaštitu prirode Nenad Strizirep oduševljen je sve boljim rezultatima ove ustanove,  a na pitanje novinara kako će se sve ovo  odraziti na zaštitu Plitvičkih jezera spremno odgovara.

-U stalnim smo kontaktima s upravom ove ustanove i svakako da nas vesele odlični rezultati. Pratimo i podupiremo sve projekte koji teže rasterećenju broja posjetitelji u najfrekventnijim dijelovima parka. Novi sadržaji, jačanje podsezone i nastavak rada na zaštiti ovog prirodnog bisera jamstva su kako će NP Plitvička jezera i dalje bilježiti ovako dobre rezultata, a uz visoke standarde zaštite, zaključio je Nenad Strizirep.

 TRI TJEDNA RANIJE

    Ravnateljica JUNP Plitvička jezera dr. sc. Lidija Bertović kaže da nije iznenađena činjenicom da je milijunta ulaznica prodana početkom rujna.

-Prošle godine smo milijuntog gosta imali također u rujnu, ali tri tjedna kasnije. Ovo je rekord, ali ja moram istaknuti kako nam je ovo najbolja turistička sezona u povijesti JUNP Plitvička jezera. To nije slučajnost jer je priprema za sezonu bila odlična, zaposlili smo puno sezonskih radnika, uredili smo i poboljšali  javnu nabavu. Mislim da smo u ljetnom vremenu dosegli vrhunac, ali još uvijek ima prostora za poboljšanje posjete u proljetnim i jesenskim dijelovima ukupne sezone. Novost za domaće turiste je tzv. Hrvatski tjedan kada ćemo  u prvom tjednu mjeseca listopada  imati posebne popuste. Ulaznica za cijelu obitelj bit  će svega 100 kuna, uz mnoga  gastro iznenađenja, sportske aktivnosti, programe za djecu i ostalo pa se nadamo da će svatko pronaći nešto za sebe, rekla je novinarima ravnateljica dr. sc.  Bertović. Omjer stranih i domaćih gostiju nešto se promijenio i sada iznosi 85:15 u korist inozemnih posjetitelja. Po nacionalnoj strukturi i dalje vode Nijemci, slijede ih Englezi, Talijani, dok je broj gostiju sa Dalekog istoka i dalje u stalnom porastu i ove godine iznosi preko 250 tisuća gostiju iz Japana, Kine i  Južne Koreje.

   Nataša i Luka dobili su godišnje ulaznice za 2014. Godinu te sedmodnevni puni pansion u jednom od plitvičkih hotela. Kako su rekli nije isključeno da i njihova imena jednom pronađemo na popisu parova koji će reći sudbonosno „da“ podno Velikog slapa!

M. S.