Natječaj „Najljepše fotografije Gospića“

Turistička zajednica grada Gospića objavila je Natječaj  kojim poziva  sve fotografe, amatere i profesionalce, punoljetne građane Republike Hrvatske, te foto klubove s područja Republike Hrvatske da pošalju svoje radove s motivima vezanim uz Gospić, bilo da je riječ o  kulturnom događaju, pejzažu, akcijskoj fotografiji, turističkoj fotografiji, ili motivima s prirodnim ljepotama.

Preporučljivo je fotografije snimiti u rezoluciji od minimalno 3000 pixela (po dužoj strani fotografije), minimalno 300 dpi, u JPEG (.jpg) formatu. Pojedinačna fotografija može biti maksimalne veličine 25 MB. Ukoliko fotografija nije zadovoljavajuće kvalitete, neće ući u izbor.

U prijavnici je potrebno ispuniti sljedeće podatke:

-Ime i prezime autora/ice

-Foto klub (ako da, koji)

-Adresa

-Kontakt telefon

-Kontakt e-mail (osobito ukoliko se razlikuje od onoga s kojega su radovi poslani)

-Popuniti tablicu s nazivima fotografija (redni broj, naziv fotografije, šifra)

-Elektronski poslana prijavnica smatra se potpisanom. Prijava na natječaj je bez naknade.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Fotografije se ne smiju obilježavati potpisima, oznakama, vodenim žigovima, identifikacijskim obilježjima autora i sl.

Radovi se šalju elektronskim putem na adresu:

t.z.gospica@gs.t-com.hr ili ispisane na veličini 20 x 30 cm ili na CD-u  na adresu Turističke zajednice Grada Gospića,Bana Ivana Karlovića 1, 53000 Gospić,

zaključno do 15.9.2016.  Laureati će biti objavljeni u sklopu manifestacije „Volim Hrvatsku-Volim svoj Grad“,  na priredbi „Jesen u Lici 2016.“

Fotografije za izložbu, kao i one za nagrade, odabrat će Povjerenstvo izabrano od strane organizatora. O ishodu ocjenjivanja sudionici će biti obaviješteni elektronskim putem.

Nakon provedenog natječaja, povjerenstvo će izabrati tri najbolje fotografije i nagraditi ih novčanim nagradama.

1.mjesto 1.500 kn

2.mjesto 800 kn

  1. mjesto 500 kn

Organizator pridržava pravo korištenja nagrađenih fotografija za potrebe promocije Grada Gospića, a autori se odriču prava na autorsku naknadu. Osim nagrađenih fotografija, organizator može koristiti i druge pristigle fotografije na ovaj natječaj.

L.O.