Natječaj za stipendiranje djece hrvatskih branitelja

Upravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za školsku, odnosno akademsku godinu 2017./2018. Mjesečni iznos stipendije tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 200 kuna. Mjesečni iznos stipendije za studente iznosi 500 kuna.
Naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija biti će odobrene u iznosu od 6 000 kuna. Korištenje stipendije odobrava se korisnicima u akademskoj godini 2017./2018.
Detalji ovog natječaja nalaze se na web-u Ministarstva hrvatskih branitelja, a prijave na Natječaj podnose se zaključno do 22. prosinca ove godine.

L. O.