„Navijačice“ i „Mišo Kovač“ zvijezde su karlobaškog maskenbala

U hotelu „Velinac“ u Karlobagu sinoć je bilo vrlo veselo. Započelo je s dječjim maškarama gdje smo opet svjedočili razigranoj mašti djece, pretočenoj u kostime i maske njihovih idola. A kada su djeca pošla doma, odrasli su zagospodarili plesnim podijem.

Sinoćni maskenbal u Karlobagu bio je definitivno najbolji u ovoj sezoni. Ne samo po broju mašakara, nego i po kreacijama i neobuzdanoj mašti i željama da barem na kratko budemo netko drugi. Tako su nagradu za najbolju maskiranu skupinu dobile „navijačice“. Bile su malo previsoke i preteške za tu ulogu, ali su svježe obrijane i zategnute dočaravale ulogu koju su preuzele (ili preuzeli?). Njihovi pokušaji da budu elegente izazivale su salve smijeha, posebice što se u maloj sredini svi dobro poznaju pa su i bez padanja maski svi znali imena tih „muških djevojaka“!

Posebna atrakcija bio je legendarni „Mišo Kovač“. I ovdje se malo pobrkao spol, ali je karlobaški Mišo u ovim maškarama  stao na pozornicu, započeo pjesmu i dalje-dirigirao! Uz zdušno pjevanje brojne publike. Na taj je način dama s likom Miše osvojila nagradu za naj-masku.

Maskenbal u Karlobagu svakako ne može parirati onome u Senju, ali sudionicima ove fešte ne nedostaje dobrog raspoloženja, otkačenih ideja i radosti koju donosi ovaj drevni običaj. Sve ovo je, osim razdraganih sudionika, pomogla Turistička zajednica općine Karlobag i Općina Karlobag.

M.S.