Nakon što se nizom pogrešnih koraka,ishitrenih istupa u javnost, povremenogvođenja ustanove poput privatno-političkog eksperimenta, otkazane promocije diplomanata, rejting Veleučilišta „Nikola Tesla“u Gospiću srozao se na doista niske grane. Za iznošenje istine Maras nas je na svojem facbook profilu spominjao kao „klevetnički portal“, a Skendžić je čak od HND-a molio detalje vezane uz naše tekstove. Niti jedan, niti drugi nisu nas tužili. Svakako zbog činjenice da smo pisali isključivo istinu, što ih je očito jako povrijedilo.

Od danas ekskluzivno doznajemo kako je inspekcijski nalaz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u toj ustanovi uočio gotovo nevjerojatne zakonske propuste, što čak po nekima dovodi mogućnost podizanja kaznene odgovornosti protiv v. d. dekana Aleksandra Skendžića, kao i dosadašnjeg njegovog političkog mentora Nikole Marasa. Kako doznajemo, svi ti inspekcijski nalazi su gotovo „ad hoc“ zahtijevali smjenu v.d. dekana Skendžića. Kako doznajemo, ovih dana biti će imenovan novi v.d. dekana ličkog Veleučilišta kojemu bi osnovni motiv trebao biti vraćanje poljuljanog digniteta te ustanove.

Smjene su zapravo već počele jer je imenovano novo Upravno vijeće, a za predsjednicu je izabrana Anela Serdar Pašalić, ugledna gospićka profesorica.

L.O.