„Ne daj hrpi da te iscrpi“ u Otočcu

Kultni otočki boock-caffe „Paradiso“  najavljuje novi književni susret na blagdan Svetog Nikole, 6. prosinca u 18:30 sati. Dogodit će se to u sklopu programa Međunarodne konferencije o ženskom poduzetništvu „Žene i točka“ u organizaciji HGK-Županijske komore Otočac. 

Tamara Kajari, vlasnica tvrtke za profesionalno organiziranje i istoimenog portala „Slagarica organiziranje“ predstaviti će svoj rad i savjete kako se riješiti nepotrebnih stvari, obveza i ljudi kroz knjigu „Ne daj hrpi da te iscrpi“. Autorica je ponukana osobnim motivom, primjerom svoje majke koju su na žalost, hrpe zauvijek pobijedile, odlučila je svojoj osnovnoj djelatnosti (edukacije za javnost i individualna savjetovanja) dodati i praktični priručnik za sve one kojima su potrebni mali savjeti za velike promjene. Kako kaže „dobar sistem i mentalni mir dvije su neprocjenjive životne vrijednosti a red je zapravo jedina formula koja nam za to treba. Što možemo učiniti odmah? Imaju li hrpe doista moć iscrpljivanja i je li stvar baš u stvarima? Raste li kvaliteta našeg života uporedo sa hrpama koje se smanjuju?“ pita se Tamara. 

Nastavak ispod oglasa

U book-cafeu „Paradiso“ biti će i poznata psihologinja, Ljubica Uvodić – Vranić koja će govoriti o onim drugim „nakupljenim hrpama“, mentalnim jer se puno puta  pokažu kao mnogo opasnije, sa dubljim korijenima kojih se teže riješiti nego onih fizičkih. Održivi razvoj često su spominjane riječi u posljednje vrijeme, a prof. Uvodić – Vranić upravo naglašava da mi sami trebamo biti najbolji model tog održivog razvoja.

Otočanka Zdenka Herendić, djevojačkog prezimena Marković, sa trenutnom adresom stanovanja u Zagrebu još je jedna gošća ove jedinstvene večeri. Smislenim radom i zanimljivim hobijem izrade ogrlica ispunjava svoje slobodno vrijeme, uveseljavajući pri tome prijateljice koje rado nose njezine radove. Što je sve potrebno za izradu nakita od polimerne gline i epoksi smole? Pomaže li joj njen hobi da se lakše nosi sa svakodnevnim „hrpama“ i stresom?

Ove i mnoge druge odgovore očekujemo na predstavljanju Tamarine knjige  u opuštenoj atmosferi. Kao i svaki puta do sada, večer će upotpuniti su-moderatorica  književnih večeri Manja Kostelac – Gomerčić. 

L.O.