Zaražena žena otišla roditeljima u posjet, prijete joj tri godine zatvora

Ni današnja konferencija za novinare nakon sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba nije prošla bez informacije o kršenju izolacije. Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić priopćio je kako je podnesena kaznena prijava protiv žene (33) koja je napustila stan iako je pozitivna na koronavirus. Naime, 4. travnja tijekom redovne provjere pridržavanja mjera samoizolacije, oboljela nije zatečena na prijavljenoj adresi prebivališta jer je otišla do roditelja, odnosno iz jednog zagrebačkog kvarta u drugi, javlja Večernji.

Zaražena žena policijskim je službenicima izjavila kako je odobrenje da se udalji s adrese samoizolacije dobila od svog epidemiologa, no provjerom je utvrđeno kako to nije istina, naglašeno joj je da ne napušta stan.

– Za to kazneno djelo propisana je kazna zatvora do tri godine ako je netko zaražen – poručio je Rašić.

Župan Milinović: “Da bi Lika ostala corona free, za vikend ostani doma ti…“!

Poruka župana Milinovića izrečena na današnjoj press konferenciji u kojoj poziva građane da za produžene blagdane ostanu doma, ima itekako smisla.

-Pred nama je vrlo osjetljivo razdoblje. U vrijeme potresa u Zagrebu iz toga je grada  u našu županiju je prema evidenciji stiglo oko 2000 ljudi. Bio je to jedan detalj koji je mogao utjecati na proširenje epidemije. Bliži nam se produženi uskrsni vikend. Prije je u Liku tada dolazilo i po 8 000 tisuća ljudi. Moja je poruka: Ova je županija primjer kako se pridržavati mjera koje propisuju nacionalni i lokalni Stožeri! Unatrag zadnja tri dana nije bilo slučajeva kršenja samoizolacije. Zato se svima zahvaljujem. Apeliram na sve nas da se u ovo vrijeme blagdana izda što manje dozvola za kretanje izvan svojih sredina. Da imam ovlasti uvođenja karantene za našu županiju, ja bih to za ove blagdane napravio! Budemo li se svi ponašali na takav način za desetak dana  opet bi krenulo gospodarstvo, uslužne djelatnosti i sve ostalo. Moja je poruka danas: ako volite ovu županiju, svoje bake, djedove i ostale bliske ljude, suzdržite se dolazaka ovoga vikenda. Dobro ste došli uvijek, ali ako želite župniju korona-free, ovoga vikenda ostanite doma, kazao je župan Milinović.

L.O./Večernji