NE mržnji na Internetu

-
-

  GOSPIĆ – Učenici i profesori Strukovne škole u Gospiću nastavili su danas kampanju protiv nasilja. Na Trgu Stjepana Radića postavljeni su štandovi, pisani grafiti i dijeljeni materijali s ciljem sprječavanja bilo kojeg oblika nasilja. Školski klub „Budi muško“ na ovaj se način priključio nacionalnoj kampanji pod nazivom „Ne govoru mržnje na Internetu“. Podršku gospićkim srednjoškolcima dali su i članovi Organizacije mladih „Status M“ iz Zagreba, Ličko-senjska županija, Grad Gospić i PU ličko-senjska. Direktor „Statusa M“ Natko Gereš i njegova ekipa najprije su održali predavanje u Strukovnoj školi, a potom sudjelovali u predstavljanju koncepta nacionalne akcije građanima Gospića.
– Tema ove kampanje je protivljenje svakom obliku mržnje i nasilja, rekao nam je N. Gereš. Govor mržnje na Internetu je obliku nasilja koje se zadnjih godina intenzivno širi. Iako je riječ o virtualnom svijetu i prostoru, to je ipak realan prostor koji može slati takve loše poruke što mogu negativno utjecati na svakoga od nas. Kampanju „NE govoru mržnje na Internetu“ pokrenulo je Ministarstvo socijalne politike i mladih, a nakon Zagreba i Valpova danas smo ovdje u Gospiću. Sve ovo što radimo dio je široke, europske kampanje. Govor mržnje, poticanje na mržnju, izolacija i općenito moobing u stalnom su porastu. Našim radionicama, okupljanjima i u kontaktu s građanima svih uzrasta šaljemo poruku kako Internet učiniti boljim, a te poruke stavljamo na Facebook i na taj način širimo poruke mira i nenasilja, zaključio je direktor Gereš.
Nacionalnoj kampanji protivljenja širenja mržnje putem Interneta u Gospiću su se priključili Ličko-senjska županija, Grad Gospić i PU ličko-senjska. Zamjenica župana Ivana Tomaš, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan i načelnik PU Ante Podnar sa suradnicima dali su potporu akciji razgovarajući sa sugrađanima svih generacija. Tom je prilikom istaknuto kako sve osnovne i srednje škole u Ličko-senjskoj županiji od ranije imaju istaknutu nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik nasilja.

M. S.